Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wina, sery, makarony - wszystko pod Tatrami!

Patrycja Migiel
W czasie targów przede wszystkim będzie można spróbować serów - nie tylko polskich. Także włoskich i francuskich.
W czasie targów przede wszystkim będzie można spróbować serów - nie tylko polskich. Także włoskich i francuskich. Tomasz Mateusiak
Zakopane. Aż 360 smakołyków z różnych stron Europy będzie można skosztować w Zakopanem. Wielkie smakowanie zacznie się już w niedzielę.

10 sierpnia w Zakopanem wystartują 10. jubileuszowe Europejskie Targi Produktów Regionalnych. Smakołyki zaprezentuje ponad 250 wystawców.

Już pierwszego dnia na gości czeka nie lada atrakcja. Będzie to Festiwal Oscypka i Serów Wszelakich. W konkursie na najlepszy oscypek będą startować produkty podhalańskich baców. W tym roku dołączył przegląd instrumentalistów i muzyków "na Bartusiową nutę".

Kolejne dni upłyną pod znakiem poszczególnych krajów. 11 sierpnia swoimi smakołykami będą nas raczyli Francuzi, zaplanowano też występ zespołu Marruca Blues z Toskanii.

We wtorek region poznański zaprezentuje m.in. słynne rogale świętomarcińskie. Wieczorem koncert zespołu Mesajah.

Środa upłynie w klimacie włoskim. Będą pokazy serowarnicze. Kolejne dni to smaki Słowacji (14 sierpnia), Rumunii (15 sierpnia), Jędrzejowa (16 sierpnia). Targi zakończy dzień karpacki ze Świętem Bryndzy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski