Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zimowy festiwal smaku [ZDJĘCIA]

(KACH)
Foodstock Winter
Foodstock Winter Anna Kaczmarz
Impreza. Miało być smacznie i ciepło. I było. Kolejna edycja Foodstock zaskoczyła niebanalnymi przyprawami i nieoczywistymi połączeniami.

Bo festiwal w zimowej odsłonie to ciekawa alternatywa na niedzielne, grudniowe popołudnie.

Zatem można było zjeść ostrego hamburgera, hot doga, łagodną świetną zupę pomidorową, jak i czekoladę. Słowa klucze imprezy: ciepły, gorący, ostry, słodki.

Rekomendowane składniki, które szefowie wykorzystali w kuchni zimowej, to: kasze (jaglane, pęczak, gryczana), imbir, papryczki, czosnek, wołowina.

Naprawdę warto śledzić kolejne edycje naszej wspólnej imprezy. Pamiętajmy, że zima to pora zimna, dlatego nasz organizm potrzebuje potraw ocieplających i rozgrzewających, dodatkowo czujemy wzmożoną chęć spożywania węglowodanów i magazynowania cienkiej warstwy tłuszczyku.

Dlatego Foodstock Winter to doskonała okazja do zebrania przepisów na oryginalne dania. Impreza odbywa się w klubie Fabryka przy ul. Zabłocie 23.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski