Bo festiwal w zimowej odsłonie to ciekawa alternatywa na niedzielne, grudniowe popołudnie.
Zatem można było zjeść ostrego hamburgera, hot doga, łagodną świetną zupę pomidorową, jak i czekoladę. Słowa klucze imprezy: ciepły, gorący, ostry, słodki.
Rekomendowane składniki, które szefowie wykorzystali w kuchni zimowej, to: kasze (jaglane, pęczak, gryczana), imbir, papryczki, czosnek, wołowina.
Naprawdę warto śledzić kolejne edycje naszej wspólnej imprezy. Pamiętajmy, że zima to pora zimna, dlatego nasz organizm potrzebuje potraw ocieplających i rozgrzewających, dodatkowo czujemy wzmożoną chęć spożywania węglowodanów i magazynowania cienkiej warstwy tłuszczyku.
Dlatego Foodstock Winter to doskonała okazja do zebrania przepisów na oryginalne dania. Impreza odbywa się w klubie Fabryka przy ul. Zabłocie 23.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?