MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zupa czosnkowa z serem feta

Redakcja
Obiad czwartkowy

Składniki:

2 główki czosnku, 2 jajka, 250 ml jogurtu naturalnego, łyżka mąki, 1 opakowanie sera feta, 2 liście laurowe, tymianek, pieprz, sól.
Sposób wykonania:
Do garnka nalać 2 l wody; wrzucić: czosnek, pieprz, liście laurowe, posolić i gotować ok. 30 min. Następnie wywar przecedzić przez sito do drugiego garnka. Do wywaru wkruszyć ser feta. Następnie wymieszać jogurt z mąką tak, aby miały one konsystencję gładkiej masy. Potem wlać 2 łyżki gorącej zupy, dokładnie wymieszać, ponownie wlać odrobinę zupy i wymieszać, a następnie bardzo wolno, ciągle mieszając, dodawać jogurt do gorącej zupy. Zostawić na małym ogniu na ok. 10 min. W tym czasie należy mocno ubić jajka. Zestawić garnek z ognia i ostrożnie połączyć jajka z zupą. Gotową zupę doprawić do smaku i posypać zieleniną. Rozlać do miseczek. Podawać ze świeżym pieczywem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski