Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zupa krem z pieczarek

Redakcja
Obiad czwartkowy

Składniki

25 dag pieczarek
3 łyżki masła
2 dag mąki
800 ml wywaru z kości i warzyw
100 ml śmietany
1 żółtko
1 natka pietruszki
przyprawa do zup
pieprz
sól

Sposób przyrządzenia

Pieczarki oczyścić, umyć, drobno pokroić, usmażyć na 2 łyżkach masła. 3 łyżkę masła rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszając trzepaczką, dodać pieczarki i gotować około 5 minut na małym ogniu. Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z żółtkiem i posiekaną natką pietruszki, doprawić doprawić do smaku. Podawać z groszkiem ptysiowym lub bez żadnych dodatków.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski