Nasza Loteria - pasek na kartach artykułów
1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

W Krakowie powstaje Tajemniczy Ogród z kuchnią błotną i kosmiczną szklarnią

W Krakowie powstaje Tajemniczy Ogród z kuchnią błotną i kosmiczną szklarnią

Pod Krakowem czeka na kierowców niespodzianka. Takich znaków często nie spotykają

Pod Krakowem czeka na kierowców niespodzianka. Takich znaków często nie spotykają

Polecamy

Kto zajmie stanowisko dyrektora w Zarządzie Zieleni Miejskiej w Krakowie?

Kto zajmie stanowisko dyrektora w Zarządzie Zieleni Miejskiej w Krakowie?

Kino Agrafka zaprasza na pokazy krótkich filmów nominowanych do Oscara

Kino Agrafka zaprasza na pokazy krótkich filmów nominowanych do Oscara

Padła sieć tramwajowa na Jana Pawła II. Na Alejach Trzech Wieszczów wypadek

Padła sieć tramwajowa na Jana Pawła II. Na Alejach Trzech Wieszczów wypadek