MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skład gotowych fastfoodowych dań pozostawia wiele do...
fot. 123rf

10 objawów wskazujących na to, że źle się odżywiasz. Podpowiadamy, jak naprawić błędy!

Zaburzenia przewodu pokarmowego

Skład gotowych fastfoodowych dań pozostawia wiele do życzenia. Aby dłużej wytrzymało na sklepowej półce, producenci dodają konserwanty, sól oraz ocet. Aby produkty miały odpowiednią konsystencję, dodają emulgatory i dodatki stabilizujące ich strukturę. Niestety brak w nich wartościowych witamin, biopierwiastków, błonnika i białka, czyli tego, co potrzebuje organizm. Niektóre ze stosowanych dodatków mogą podrażniać błonę śluzową przewodu pokarmowego, powodować wzdęcia, bóle brzucha i zgagę.

Rada? Staraj się analizować składy wybieranej żywności i odkładaj na półkę produkty, których skład ma wiele składników, których nie znasz.

Zobacz również

Najsmaczniejszy event tego lata w Redzie.
Materiał informacyjny

NOWE
Najsmaczniejszy event tego lata w Redzie.

Bezpłatna szkoła rodzenia została uruchomiona w krośnieńskim szpitalu

NOWE
Bezpłatna szkoła rodzenia została uruchomiona w krośnieńskim szpitalu

Polecamy

Po porażce Kraków Kings trafili na niewygodnego dla nich rywala

Po porażce Kraków Kings trafili na niewygodnego dla nich rywala

Piłkarze Wisły wracają do zajęć. Jutro dowiedzą się, z kim zagrają w Europie

Piłkarze Wisły wracają do zajęć. Jutro dowiedzą się, z kim zagrają w Europie

Złoto dla AWF Kraków, Joanna Zawadzka z nagrodą im. Jadwigi Jędrzejowskiej

Złoto dla AWF Kraków, Joanna Zawadzka z nagrodą im. Jadwigi Jędrzejowskiej