Nasza Loteria - pasek na kartach artykułów

Anna Popek pije go regularnie i dlatego wygląda na młodszą niż jest. Poznaj sekretny napój celebrytki. Przyrządzisz go z popularnego warzywa

Redakcja Strona Kobiet
Redakcja Strona Kobiet
Pij go regularnie, tak jak Anna Popek, a nie pożałujesz. Ten napój działa, jak eliksir młodości.
Pij go regularnie, tak jak Anna Popek, a nie pożałujesz. Ten napój działa, jak eliksir młodości. AKPA/Baranowski
Anna Popek to 55-letnia kobieta, która cieszy się nie tylko dużą popularnością, ale także wyjątkowo młodym wyglądem. Wiele sympatyczek dziennikarki zastanawia się, jaki jest jej sposób na zachowanie młodzieńczej aparycji. Okazuje się, że gwiazda telewizji pije regularnie pewien tani i łatwo dostępny produkt. Zdradzamy, w czym tkwi sekret młodego wyglądu Anny Popek.

Spis treści

55-letnia Anna Popek wygląda rewelacyjnie. Prezenterka pije ten napój

Anna Popek może pochwalić się gładką, pozbawioną przebarwień cerą. Stanowi przykład kobiety w średnim wieku, której wygląd jest godny pozazdroszczenia. Nie od dzisiaj wiadomo jednak, że prezenterka przywiązuje dużą wagę do swojego sposobu odżywiania. W 2021 r. gwiazda telewizji przeszła kontrowersyjną i rygorystyczną dietę – post Daniela, który stanowi jedną z form kontrolowanej głodówki. Dziennikarka nie tylko ograniczała spożywanie posiłków, ale też dbała o aktywność fizyczną: ćwiczenia, pływanie w basenie i spacery.

Dieta Daniela zakłada spożywanie zaledwie 600 kalorii dziennie przez krótki okres czasu, a w jadłospisie znajdują się przede wszystkim warzywa i owoce. Tym razem Anna Popek zdradziła mediom, że pije także inny produkt na bazie warzyw – zakwas z buraków.

Istnieją diety, które zalecają picie soku z kiszonej kapusty lub innych fermentowanych przetworów warzywnych. Jednak zakwas z buraków ma szczególnie wyrazisty smak, który nie każdemu może przypaść on do gustu. Jego spożywanie ma wiele walorów zdrowotnych. Napój pije regularnie i być może to właśnie on pomaga prezenterce zachować młodzieńczy wygląd.

Co może dać picie zakwasu z buraków?

Buraki są stosowane przez osoby, które chcą wspomóc układ pokarmowy i oczyszczać organizm z toksyn. Warzywo to stanowi cenne źródło:

  • antyoksydantów,
  • magnezu,
  • żelaza,
  • witaminy C,
  • witamin z grupy B,
  • witaminy K,
  • witaminy A.

Sok wyciskany z kiszonych buraków, a także ich zalewa zwana zakwasem, ma jeszcze więcej cennych właściwości prozdrowotnych. Zakwas z buraków z powodzeniem można stosować w leczeniu schorzeń układu krążenia, a nawet w przypadku chorób nowotworowych. Aby zrobić zakwas z buraków należy:

  • obrać warzywa,
  • zalać obrane ze skórek bulwy osoloną wodą,
  • dodać do smaku przyprawy,
  • pozostawić do czasu, aż powstanie zakwas z roztworu solanki.

W ten sposób kisi się buraki.

Czytaj też: Jak zrobić zakwas buraczany? Tą metodą przygotujesz też kiszone buraki. Wypróbuj przepis i korzystaj z cennych właściwości kiszonek z buraka

Pyszne, pokrojone kiszone warzywa działają pozytywnie na naszą cerę, a przede wszystkim są niskokaloryczne. 100 g buraka dostarczają do organizmu zaledwie 38 kalorii. Smaczne i zdrowe buraki w tej postaci mogą stanowić składnik pożywnych sałatek, znakomicie smakują na kanapkach i są cennym źródłem witamin z grupy B, a zwłaszcza witaminy B9, czyli kwasu foliowego.

Uzupełnij swoją kosmetyczkę

Materiały promocyjne partnera
emisja bez ograniczeń wiekowychprzemocseks
Wideo

Strona Kobiet: Przemoc seksualna wojsk rosyjskich wobec Ukrainek

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Anna Popek pije go regularnie i dlatego wygląda na młodszą niż jest. Poznaj sekretny napój celebrytki. Przyrządzisz go z popularnego warzywa - Strona Kobiet

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski