6 z 9
Poprzednie
Następne
Arbuz. TOP 7 dań z arbuzem w roli głównej [PRZEPISY]
Sałatka z arbuza, czarnych oliwek, rukoli i fety Patrycji Fudalewskiej-Jasińskiej
Składniki
1/4 arbuza
200 g fety
100 g czarnych oliwek
100 g rukoli
kilka listków mięty
10 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
1 ząbek czosnku
świeżo zmielony pieprz
Wykonanie
Arbuza i fetę pokroić w dużą kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Miętę posiekać. Na talerzu ułożyć: umytą rukolę, arbuza, fetę, oliwki i posiekaną miętę. Posypać świeżo zmielonym pieprzem. Oliwę, ocet i miód wymieszać ze sobą w osobnym naczyniu. Dodać bardzo drobno posiekany czosnek.
Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem.