5 z 9
Poprzednie
Następne
Arbuz. TOP 7 dań z arbuzem w roli głównej [PRZEPISY]
Soczysta sałatka z arbuzem i serem feta Violetty Grzelki
Składniki
garść lub dwie świeżych liści szpinaku
plaster arbuza
1/4 cukinii
ok. 50 g sera typu feta do pokrojenia w kostkę
oliwa i ocet balsamiczny do doprawienia
kilka sztuk świeżych listków kolendry
Wykonanie
Liście szpinaku umyć i osuszyć. Jeśli są duże, poszarpać je na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu lub półmisku. Cukinię pokroić w drobną kostkę i dorzucić do szpinaku. Jeśli to koniecznie wypestkować arbuza i pokroić go w kostkę. Ser feta również pokroić w kostkę i dodać do arbuza. Z wierzchu posypać sałatkę kolendrą. Doprawić oliwą i octem balsamicznym. Przepis podano dla jednej osoby.