Magdalena Domańska-Smoleń
redaktorka w dziele projektów specjalnychGazeta KrakowskaKraków
49 materiałów
W Gazecie Krakowskiej pracuję ponad dwadzieścia lat. Trafiłam tu jako studentka drugiego roku dziennikarstwa UJ i już zostałam. Zaczynałam – jak to zwykle bywa – w dziale miejskim, pisząc o najważniejszych sprawach Krakowa oraz redagując kolumnę dla studentów. Następnie los rzucił mnie na tak zwane tereny, gdzie wspólnie z kolegami tworzyliśmy materiały z Podhala, Małopolski Zachodniej, nowosądeckiego i tarnowskiego. W międzyczasie nauczyłam się też „łamać” gazetę i przygotowywałam do druku część stron Gazety Krakowskiej. Od ponad trzynastu lat jestem redaktorką w dziale dodatków specjalnych.Wspólnie z działem reklamy przygotowujemy akcje specjalne, na przykład:
W serwisie internetowym Gazety Krakowskiej wspólnie z naszymi Czytelnikami tworzymy dział kulinarny, gdzie codziennie można znaleźć przepisy na pyszne potrawy i dania „palce lizać” oraz rozmowy z ludźmi "od kuchni".
https://gazetakrakowska.pl/kulinaria
Wykorzystujmy wszystko: od trzonka do korzonka
Kocham wszystko co "krakoskie", a w szczególności naszą godkę:
Kazimierz Koprowski: Publicznymi pieniędzmi zarządza się z rozwagą
Rozmawiamy z Kazimierzem Koprowskim, prezes Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Krakowie, Menedżerem Roku Małopolski 2022,...
Łukasz Słoniowski: Staram się być liderem wspierająco-inspirującym
Rozmawiamy z Łukaszem Słoniowskim, wiceprezesem Krakowskiego Parku Technologicznego, Menedżerem Roku Małopolski 2022 w kategorii średnie przedsiębiorstwa.
Ukisić można wszystko, co nam przyjdzie do głowy
Kiszonki trzeba sobie samemu wypracować, eksperymentować, szukać smaku – radzi Agnieszka Delkowska, miłośniczka gotowania, doradca i trener kulinarny, autorka...
Zatrać się Krakowie
Zatrać się w Krakowie - pod takim hasłem rusza nowy cykl filmów o naszym mieście Stowarzyszenia Kulturalno-Oświatowego im. Adolfa Hyły. - Chcemy pokazać, jak...
Wielu odpadnie przy pierwszym pytaniu. A Ty? Sprawdź, czy jesz po krakosku [QUIZ]
Wszyscy wiedzą, że takie obwarzanki zjemy tylko w Krakowie. A czym jeszcze zajadają się krakowianie? Czy dogadałbyś się z rdzennym krakusem w sklepie spożywczym...
PLUS
Obwarzanki i małdrzyki, czyli kulinarny Kraków kontra reszta świata
O tym, dlaczego w grodzie Kraka zajadamy się maczanką po krakowsku, sznyclami i zupą grysikową, rozmawiamy z Aleksandrem Zachutą, kucharzem, Małopolskim...
Kultowe potrawy z PRL. Rozpoznasz je wszystkie?
Jeżeli zajadałeś się paprykarzem szczecińskim, uwielbiałeś zimne nóżki, a przynajmniej raz w tygodniu na twoim stole lądowały kotlety z mortadeli – ten quiz...
Co wiesz o pączkach i tłustym czwartku? QUIZ
Wiesz ile kalorii ma pączek? Jakie pączki jada się na świecie? Ile pączków w Tłusty Czwartek zjadamy statystycznie? Jaki powinien być pączek idealny? Jeżeli tak...
Kazimierz Barczyk: Wkroczyliśmy w XXI wiek bez problemu
Rozmawiamy z Kazimierzem Barczykiem, przewodniczącym Stowarzyszenia Gmin i Powiatów Małopolski oraz współtwórcą reform samorządowych: gminnej, powiatowej i...
Jak smakuje Polska? Biało-czerwone menu w restauracjach
Już od 11 listopada w wybranych restauracjach na terenie całego kraju rozpocznie się „Tydzień Kuchni Polskiej”. W Małopolsce do akcji organizowanej przez Makro...