MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tłuste i przetworzone produkty pochodzenia zwierzęcego...
fot. bogumil/123RF

Cierpisz na miażdżycę lub jesteś po zawale serca? Tych produktów lepiej unikaj. Mogą zwiększyć poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi

Tłuste wędliny i kiełbasy

Tłuste i przetworzone produkty pochodzenia zwierzęcego zawierają znaczne ilości nasyconych kwasów tłuszczowych, które przyczyniają się do podniesienia cholesterolu frakcji LDL we krwi. Jego wzrost powoduje szybsze odkładanie się blaszki miażdżycowej na ścianach naczyń krwionośnych, co w konsekwencji zwiększa ryzyko zawału oraz udaru w przyszłości.

Tłuste wędliny i kiełbasy najlepiej zastąpić drobiowymi, lub samodzielnie przygotować wędlinę z chudych kawałków mięsa kurczaka lub indyka.

Zobacz również

Chelsea szuka trenera. Pochettino opuścił „The Blues”

Chelsea szuka trenera. Pochettino opuścił „The Blues”

Szokująca decyzja w angielskim klubie. Zwolniono trenera!

Szokująca decyzja w angielskim klubie. Zwolniono trenera!

Polecamy

Blisko 200 wykroczeń na drogach powiatu krakowskiego. Cykliczne kontrole policyjne

Blisko 200 wykroczeń na drogach powiatu krakowskiego. Cykliczne kontrole policyjne

Masz tę popularną przypadłość? Ze smartfonem nie musisz się już dłużej męczyć

Masz tę popularną przypadłość? Ze smartfonem nie musisz się już dłużej męczyć

Przegląd Folklorystyczny w Mogilanach ze statuetkami SPINKI

Przegląd Folklorystyczny w Mogilanach ze statuetkami SPINKI