MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Czekoladowa pianka

Redakcja
Słodki kącik

Proponujemy smaczny czekoladowy deser, który poprawi humor, nie tylko dzięki zawartości magnezu, ale także swojemu wyśmienitemu smakowi.

Składniki

Po**1 tabliczce białej, mlecznej i**gorzkiej czekolady 1l śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny Czekoladowe listki lub tarta czekolada do**dekoracji. **

Czekoladę połamać, każdą włożyć do oddzielnego naczynia, wstawić do garnka z gorącą wodą i mieszając rozpuścić.
Żelatynę rozpuścić w wodzie lub mleku.
Śmietanę kremówkę ubić.
Do naczynia z rozpuszczoną i schłodzoną czekoladą dodać po 1/3 ubitej kremówki i delikatnie wymieszać.
Rozpuszczoną żelatynę podzielić na trzy części. Połączyć z każdą czekoladową pianką, wymieszać.
Do natłuszczonej foremki wlać ciemną warstwę czekolady, schłodzić, pokryć warstwą mlecznej czekolady, schłodzić. Na koniec zalać białą czekoladą. Wstawić do lodówki.
Wyjąć z formy, ułożyć na półmisku, udekorować czekoladowymi listkami lub tartą czekoladą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski