Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chłodnik truskawkowo-czereśniowy Adriany Baran...
fot. Adriana Baran

Czereśnie. Zobacz TOP 5 dań z czereśniami naszych Czytelników [PRZEPISY]

Chłodnik truskawkowo-czereśniowy Adriany Baran

Składniki
500 g truskawek (bez szypułek)
300 g czereśni (bez pestek i ogonków)
400 ml kefiru
400 ml jogurtu naturalnego
kilkanaście listków świeżej mięty
kilka łyżek płynnego miodu
pęczek rzodkiewki
ser feta

Wykonanie

Truskawki i czereśnie zblendować na gładki mus razem z miętą. Dodać kefir i jogurt, dokładnie wymieszać. Doprawić miodem.
Rzodkiewki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i dodać do chłodnika. Gotowy chłodnik włożyć do lodówki i schłodzić kilka godzin.
Ser feta pokroić w kostkę. Posmarować nóż olejem, aby wygodniej się go kroiło, nie będzie się kruszyć i przyklejać do noża. Chłodnik posypać serem.

Zobacz również

Magiera: Brak Patryka Klimali to moja decyzja

Magiera: Brak Patryka Klimali to moja decyzja

Niezwykłe widowisko nad Krakowem i Małopolską! Zorze z fantastycznymi kolorami

Niezwykłe widowisko nad Krakowem i Małopolską! Zorze z fantastycznymi kolorami

Polecamy

Dziewięć finałów i dyskwalifikacja polskich gwiazd podczas zawodów PŚ w Szeged!

Dziewięć finałów i dyskwalifikacja polskich gwiazd podczas zawodów PŚ w Szeged!

Chciał kraść samochody spod lotniska w Krakowie i... zupełnie się pogubił

Chciał kraść samochody spod lotniska w Krakowie i... zupełnie się pogubił

PTTK zaprasza na weekendowe wycieczki

PTTK zaprasza na weekendowe wycieczki