Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Grillowanie niebanalne [ZDJĘCIA]

(kach)
Jedzenie. Industrialna przestrzeń, luz i nieoczywiste przepisy, które udowadniają, że grill wcale nie musi być nudny. Przecież można na nim usmażyć rabarbar z cukrze bądź owoce mango. Bo dlaczego nie?

Kulinarny Foodstock to autorski pomysł agencji Broken Music zainspirowany wydarzeniami w Berlinie, Nowym Jorku czy Londynie. W Krakowie koordynują go Wojciech Kwiatkowski i Agnieszka Górka. I to oni przygotowali wczorajsze grillowanie w klubie Fabryka. Po co takie imprezy?

- Lubimy jeść, dlatego pomyśleliśmy o cyklu kulinarnym, który byłby realizowany w ciekawej przestrzeni miejskiej, bez zacięcia i sztampy - mówią Agnieszka i Wojtek.

I udaje im się. Niedzielna edycja poświęcona daniom smażonym na ruszcie pokazała, że nie tylko kiełbaski i karkówka nadają się do grillowania.

17 krakowskich restauracji prześcigało się w pomysłach. Były krewetki, egzotyczne owoce, zdrowe burgery i trapizzino. Nie zabrakło falafeli, pstrąga prosto z Ojcowa i warzyw.

Kupon na jedną porcję kosztował5 zł. A były naprawdę spore.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski