2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
GRZYBY PASTERYZOWANE...

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

Zmarł  prof. podpułkownik Wojciech Narębski, bohater walk o Monte Cassino

Zmarł prof. podpułkownik Wojciech Narębski, bohater walk o Monte Cassino

Weekend w powiecie miechowskim pod znakiem WOŚP

Weekend w powiecie miechowskim pod znakiem WOŚP

Polecamy

Weekend z kolędami, krwiodawcami i piłką nożną. Do zobaczenia w Myślenicach i okolicy

Weekend z kolędami, krwiodawcami i piłką nożną. Do zobaczenia w Myślenicach i okolicy

Mistrzostwa świata piłkarzy ręcznych. Duńczycy w finale, bramkarz bohaterem

Mistrzostwa świata piłkarzy ręcznych. Duńczycy w finale, bramkarz bohaterem

Gwiazda sędziego Clattenburga zgasła w Egipcie. Dlaczego opuścił w popłochu Kair?

Gwiazda sędziego Clattenburga zgasła w Egipcie. Dlaczego opuścił w popłochu Kair?

Dodaj ogłoszenie