MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryby i owoce morza są znakomitym źródłem białka oraz cennych...
fot. klenova/123rf

Jakie produkty lubi twoje serce? Wprowadź je do jadłospisu i zmniejsz ryzyko zawału. Co jeść, aby cieszyć się zdrowym i silnym sercem?

Ryby i owoce morza

Ryby i owoce morza są znakomitym źródłem białka oraz cennych składników, takich jak kwasy tłuszczowe omega-3 i selen. Według zaleceń AHA produkty te powinny gościć na naszych stołach przynajmniej 2 razy w tygodniu. Szczególnie zalecana jest zamiana tłustych kawałków wołowiny, wieprzowiny oraz schabu właśnie na ryby, a szczególnie na takie, jak łosoś, pstrąg, makrela, śledź, sardynka. Dzięki bogactwu omega-3 ich spożycie wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia, a dzięki temu może zmniejszyć ryzyko rozwoju udaru mózgu i zawału serca.

Zobacz również

Najsmaczniejszy event tego lata w Redzie.
Materiał informacyjny

NOWE
Najsmaczniejszy event tego lata w Redzie.

Bezpłatna szkoła rodzenia została uruchomiona w krośnieńskim szpitalu

NOWE
Bezpłatna szkoła rodzenia została uruchomiona w krośnieńskim szpitalu

Polecamy

Po porażce Kraków Kings trafili na niewygodnego dla nich rywala

Po porażce Kraków Kings trafili na niewygodnego dla nich rywala

Piłkarze Wisły wracają do zajęć. Jutro dowiedzą się, z kim zagrają w Europie

Piłkarze Wisły wracają do zajęć. Jutro dowiedzą się, z kim zagrają w Europie

Złoto dla AWF Kraków, Joanna Zawadzka z nagrodą im. Jadwigi Jędrzejowskiej

Złoto dla AWF Kraków, Joanna Zawadzka z nagrodą im. Jadwigi Jędrzejowskiej