Artur Loryś, właściciel Cafeterii Espresso, odebrał nagrodę od Stanisława Sorysa, wicemarszałka Małopolski. Bocheński cukiernik będzie reprezentował województwo podczas finału konkursu w Warszawie.
- Cieszę się, że został doceniony produkt lokalny, który powstaje w Bochni na bazie produkowanego przez miejscową mleczarnię jogurtu - mówi z dumą Loryś.
Lody jogurtowe to nowość w tegorocznym sezonie. Powstają na bazie naturalnych składników, z których najważniejszy jest jogurt z bocheńskiej mleczarni.
- Staramy się wytwarzać produkty lokalne i zdrowe, zgodnie z popularnym obecnie trendem - mówi właściciel Cafeterii. Teraz bocheńskie lody jogurtowe, a także produkty z innych województw, oceni komisja powołana przez ministra rolnictwa i rozwoju wsi. Jej członkowie wyłonią trzy najlepsze. Finał konkursu odbędzie się 16 maja w Warszawie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?