MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mizeria z młodego ogórka gruntowego z dodatkiem kalafiora i...
fot. Marta Góra

Kalafior. 6 pomysłów na dania z kalafiorem naszych Czytelników [PRZEPISY]

Mizeria z młodego ogórka gruntowego z dodatkiem kalafiora i (lub) koperku Marty Góry

Składniki
ogórki gruntowe - w dowolnej ilości
młoda cebula (można dać szczypior)
jogurt grecki lub inny gęsty
sól, pieprz, cukier do smaku
kalafior- dowolna ilość, może być tzw. „symboliczna” lub pozostała po innym daniu
koperek

Wykonanie

Ogórki pokroić na cienkie plasterki, dodać pokrojoną cebulę i posolić oraz dodać nieco cukru. Ogórki puszczają sok, odlać go kilkakrotnie (w ten sposób pozbywamy się specyficznego smaku, który nie każdemu pasuje po zjedzeniu mizerii). Kalafior ugotować, podzielić na różyczki, ostudzić. Koperek pokroić drobniutko. Połączyć mizerię z kalafiorem i koperkiem. Dodać jogurt, wg uznania pieprz, wymieszać.

Zobacz również

Kamieńsk kibicował do końca. Strefa Kibica na meczu Polska - Francja. ZDJĘCIA

Kamieńsk kibicował do końca. Strefa Kibica na meczu Polska - Francja. ZDJĘCIA

Wielkie emocje w strefie kibica w restauracji PaTaThai! [ZDJĘCIA]

Wielkie emocje w strefie kibica w restauracji PaTaThai! [ZDJĘCIA]

Polecamy

Historia jak z filmu...Miss Polski była związana z gangsterem

Historia jak z filmu...Miss Polski była związana z gangsterem

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów