Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kraków kulinarnym centrum Europy

Katarzyna Kachel
Jedzenie. Będzie smacznie, intrygująco i inspirująco. Produkty regionalne, wykłady, warsztaty, prezentacje kuchni świata - to wszystko czeka na krakowian i turystów od 11 do 13 grudnia w ramach Terra Madre Slow Food Festival Central Europe. Start w piątek w Centrum Kongresowym ICE.

Doskonali kucharze, najbardziej kontrowersyjni krytycy i najlepsze jedzenie. W najbliższy weekend nad Wisłą zostanie zbudowana przestrzeń w dobrym guście.

Dla tych, którzy mają apetyt na kulinarne odkrywanie czegoś nowego, a także powrót do starych domowych sprawdzonych receptur. Festiwal ma stać się przedświąteczną alternatywą dla jarmarków bożonarodzeniowych. Oprócz jedzenia pojawią się na nim także stoiska, na których można wybrać oryginalny prezent, jak choćby... mydło z sadzy.

Festiwal rozpoczyna się w piątek kolacjami w wybranych krakowskich restauracjach, zaś w sobotę i niedzielę (12-13 grudnia) kontynuowany jest w godzinach od 10 do 18. Szczegółowy, zróżnicowany program znajdziecie Państwo na stronie terramadre.pl.

Bilet wejściowy na targi kosztuje 5 zł.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski