Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie...
fot. yatomo/123rf

Łączenie tych produktów może ci zaszkodzić. Którym potrawom ze sobą nie po drodze? Oto fakty i mity związane z łączeniem składników

MIT: Nie powinno łączyć się wina i czerwonego mięsa

Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie wołowiny) polecają lampkę czerwonego wina.

Rzeczywiście zawarte w winie garbniki mogą zmniejszać wchłanianie żelaza, którego znakomitym źródłem jest czerwone mięso. Jednak lampka wina, podana do wołowiny nie wywoła anemii z niedoboru żelaza.

Warto również dodać, że czerwone wino jest źródłem resweratrolu, czyli substancji o silnym działaniu przeciwutleniającym.

Zobacz również

Powiatowe eliminacje 2024 turnieju BRD w Radziejowie. Wyniki, zdjęcia

Powiatowe eliminacje 2024 turnieju BRD w Radziejowie. Wyniki, zdjęcia

Młodzi strażacy z OSP Łękawa złożyli uroczyste ślubowanie

Młodzi strażacy z OSP Łękawa złożyli uroczyste ślubowanie

Polecamy

Kiedy Pogoń i Wisła po raz ostatni zagrały o stawkę? Niektórzy pamiętają ten mecz!

Kiedy Pogoń i Wisła po raz ostatni zagrały o stawkę? Niektórzy pamiętają ten mecz!

Tomasz Rosiński: Wierzę w Industrię Kielce w Magdeburgu!

Tomasz Rosiński: Wierzę w Industrię Kielce w Magdeburgu!

Mer Paryża nie boi się kąpieli w Sekwanie. Czy rzeka nadaje się na igrzyska?

Mer Paryża nie boi się kąpieli w Sekwanie. Czy rzeka nadaje się na igrzyska?