Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Lato to czas w którym możemy eksperymentować kuliarnie. Do...
fot. archiwum Polska Press

Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]

Lato to czas w którym możemy eksperymentować kuliarnie. Do wyboru mamy wiele pysznych warzyw i owoców. Sprawdźcie nasze przepisy kuliarne na łatwe potrawy!

Krem ze szparagów

Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietanki kremówki, 5 łyżek płatków parmezanu, oliwa z oliwek, bazylia

Przygotowanie: Jeśli szparagi mają grube, twarde końce, odetnij je lub obierz. Gotuj je związane sznurkiem, „na stojąco” tak, by czubki wystawały nad powierzchnię wody. Miękkie szparagi pokrój, za pomocą blendera wymieszaj bulion ze śmietanką, 2 łyżkami parmezanu, bazylią i szparagami. Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Zobacz również

Koszykarski rollercoaster Zastalu. Wrócili z dalekiej podróży i obronili elitę

Koszykarski rollercoaster Zastalu. Wrócili z dalekiej podróży i obronili elitę

Dominic Miller - gitarzysta Stinga zagra we Wrocławiu

Dominic Miller - gitarzysta Stinga zagra we Wrocławiu

Polecamy

Czołowe zderzenie pod Myślenicami. Ranne dzieci i osoby dorosłe

Czołowe zderzenie pod Myślenicami. Ranne dzieci i osoby dorosłe

ZŁOTY CHŁOPAK odc. 179. Poszukiwanie nowych sojuszników. Streszczenie odcinka [16.05]

ZŁOTY CHŁOPAK odc. 179. Poszukiwanie nowych sojuszników. Streszczenie odcinka [16.05]

Kolejny tie-break i awans do czwartej rundy turnieju w Rzymie Huberta Hurkacza!

Kolejny tie-break i awans do czwartej rundy turnieju w Rzymie Huberta Hurkacza!