Naleśniki z gotowanych ziemniaków z serem na słono
Niebanalne naleśniki z gotowanych ziemniaków z serem na słono to pomysł na dobry, bezmięsny obiad. Zobaczcie przepis Koła Gospodyń Wiejskich.
Kraków i Małopolska świętują 20-lecie wstąpienia Polski do UE
Europejskie smaki i rytmy. Quizy językowe. „Mały Książę” po francusku, a jeśli czas pozwoli również „Mikołajek” po śląsku. Bieg kelnerów. A do tego występ...
Ciasto pleśniak – zawsze wychodzi i smakuje wyśmienicie
Ciasto pleśniak to pewniak, który zawsze wychodzi! Zobaczcie przepis Koła Gospodyń Wiejskich.
Małopolskie zupy, jakich nie znacie
Krakowska zupa kminkowa, parzybroda po mirowsku, prawdziwa góralska kwaśnica, zupa bryndzowa, zupa „rzodkie ziemniaki”, polewka na maślance, białczańska zupa...
Małopolskie przysmaki, o których nie miałeś pojęcia!
Znacie kućmoka? A starosądecką bryjkę? Prołziaki z Moszczenicy? Placki po zobielsku? Nie? To kliknijcie w galerię i zobaczcie, jakie potrawy od pokoleń...
Sałatka gyros z kurczakiem i kapustą pekińską
Sałatka gyros od lat podbija nasze serca. Jest prosta w wykonaniu, pożywna i bardzo smaczna. Zobaczcie przepis Koła Gospodyń Wiejskich!