MKTG SR - pasek na kartach artykułów

POGOTOWIE KULINARNE

Redakcja
OGÓRKI

*Świeże ogórki obieramy zawsze od jasnej strony, w kierunku ciemnej, nie będą wtedy gorzkie.
*Małosolne będą smaczniejsze i szybciej się zakiszą, jeśli namoczymy je w zimnej wodzie przez godzinę, odkroimy końcówki i zalejemy osolonym (łyżka soli na litr wody) wrzątkiem.
*Aby ogórki po ukiszeniu były odpowiednio twarde, należy dodać do kiszenia liście porzeczki lub wiśni.
*Ogórki przekłute drutem na całej długości będą po ukiszeniu bardziej soczyste.
*Aby mizeria nie była twarda, należy pokrojone ogórki posypać solą i po kilku minutach porządnie odcisnąć. Potem można dodać śmietanę lub jogurt.
SAŁATA
*Aby zachować ją długo w dobrej kondycji, należy umyć dokładnie w zimnej wodzie, następnie włożyć do torby plastykowej i zawiązać tak, aby torba była pękata i umieścić w lodówce. Zachowa świeżość i ładny wygląd przynajmniej przez tydzień. Jeśli przywiędła, należy namoczyć ją w ciepłej wodzie z cukrem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski