MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Brownie z czerwonymi porzeczkami Doroty Wójcickiej...
fot. Dorota Wójcicka

Porzeczki. TOP 10 deserów z porzeczkami naszych Czytelników [PRZEPISY]

Brownie z czerwonymi porzeczkami Doroty Wójcickiej

Składniki
125 g miękkiego masła
1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki kakao
2 jajka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody szczypta soli
1/2 szklanki czerwonych porzeczek

Wykonanie

Do miski wyłożyć miękkie masło, dodać cukier, krótko zmiksować. Wsypać mąkę, kakao, całe jajka, proszek do pieczenia i sodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wyłożyć do blaszki o wymiarach , wyrównać. Na wierzch równomiernie wysypać czerwoną porzeczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 25 minut.

Zobacz również

Doradca Trumpa spotkał się z Netanjahu. Wzywa do ukarania sędziów MTK

Doradca Trumpa spotkał się z Netanjahu. Wzywa do ukarania sędziów MTK

Ktoś ukradł kwiaty spod schroniska. Na nowych darczyńców nie trzeba było długo czekać

Ktoś ukradł kwiaty spod schroniska. Na nowych darczyńców nie trzeba było długo czekać

Polecamy

Wraca pomysł budowy masztu telefonii na Krzeptówkach. Pierwszą bitwę wygrali górale

Wraca pomysł budowy masztu telefonii na Krzeptówkach. Pierwszą bitwę wygrali górale

Krakowianka za kierownicą bolidu w wyścigach samochodowych serii F4

Krakowianka za kierownicą bolidu w wyścigach samochodowych serii F4

Riposta prezesa MZPN Ryszarda Kołtuna na zarzuty byłego prezesa Podokręgu Kraków

Riposta prezesa MZPN Ryszarda Kołtuna na zarzuty byłego prezesa Podokręgu Kraków