MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Konfitura rabarbarowa Anny Loski...
fot. Anna Loska

Przetwory z owoców. TOP 10 przetworów z owoców naszych Czytelników [PRZEPISY]

Konfitura rabarbarowa Anny Loski
 
Składniki

1 kg rabarbaru 
300 g cukru 
 
Wykonanie

Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki ( nie obierać go ze skórki). Rabarbar zasypać cukrem i odstawić na kilka godzin, żeby puścił sok. Następnie rabarbar usmażyć na bardzo małym ogniu, do czasu osiągnięcia pożądanej konsystencji. Należy pamiętać o częstym mieszaniu, aby konfitura podczas smażenia się nie przypaliła. Gorącą konfiturę przełożyć do słoiczków i odstawić do góry dnem.

Zobacz również

"Potańcówcówka Majówka"  na Osiedlu Przybyszówka - relacja fotograficzna

"Potańcówcówka Majówka" na Osiedlu Przybyszówka - relacja fotograficzna

Piłkarze KSZO 1929 pokonali w meczu derbowym Star 2:0 [ZDJĘCIA]

Piłkarze KSZO 1929 pokonali w meczu derbowym Star 2:0 [ZDJĘCIA]

Polecamy

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Manchester City przegrał mistrzostwo Anglii

Manchester City przegrał mistrzostwo Anglii

„Musztarda po obiedzie”. Sandecja Nowy Sącz górą. Rezerwy Lecha Poznań na tarczy

„Musztarda po obiedzie”. Sandecja Nowy Sącz górą. Rezerwy Lecha Poznań na tarczy