MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pstrąg á la "Dziennik Polski"

TYM
Fot. Barbara Ciryt
Fot. Barbara Ciryt
IMPREZA. Pstrąg przyrządzony przez drużynę "Dziennika Polskiego" został najwyżej oceniony podczas zawodów kulinarnych "Gotowanie dziennikarzy".

Fot. Barbara Ciryt

Danie przygotowane przez nasz zespół zostało wyróżnione pierwszą nagrodą, którą ex aequo przyznano także propozycji drużyny Radia Kraków. Tak zadecydowało jury pod przewodnictwem Danuty Grechuty.

Tajemnica zwycięskiego smaku pstrąga á la "Dziennik Polski" tkwiła w przyprawieniu ryby i dodatkach, takich jak masło czosnkowe, pietruszka i cebula. Do tego zaserwowaliśmy sos zrobiony z chrzanu, śmietany, cytryny, krojonego jabłka i przypraw. Drużyna Radia Kraków walory smakowe także uzyskała dzięki dodaniu do potrawy warzyw. Zespół "Gazety Krakowskiej", który zajął drugie miejsce, zaproponował pstrąga w sosie kurkowym. W zawodach wzięły także udział drużyny Krakowskiej Grupy Multimedialnej i TVN oraz "Gazety Wyborczej". Kulinarna rywalizacja odbyła się w Tyńcu, gdzie przedstawiciele krakowskich mediów dopłynęli statkiem "Sobieski". Grillowano pstrągi z Dubia. Można było także posmakować pysznych wędlin firmy Gawor z Podstolic i wina, którym częstował Jerzy Skałka, przedstawiciel firmy Partner Center.

(TYM)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski