5 z 11
Poprzednie
Następne
Sałatki na grilla. TOP 10 pysznych, sprawdzonych przepisów do dań z grilla [PRZEPISY]
Sałatka do grilla: sałatka ziołowa-pomidorowa
Składniki
40 dag małych pomidorów
2 dymki ze szczypiorku
pęczek bazylii
pęczek natki pietruszki
1/4 pęczka koperku
Składniki na sos
zmiażdżony ząbek czosnku
8 łyżek soku pomidorowego z kartonu
2 łyżki oliwy
łyżka octu balsamicznego
sól, pieprz i cukier
Wykonanie
Pomidorki pokroić na pół, dymki ze szczypiorkiem, natkę, koperek i bazylię grubo posiekać. Pomidorki i zieleninę ułożyć na dużym płaskim półmisku. Polać sosem utartym z oliwy, soku pomidorowego, octu i czosnku. Doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.
Przepis Janiny Czai