Sałatki na grilla. TOP 10 pysznych, sprawdzonych przepisów do dań z grilla [PRZEPISY]
Sałatki do grilla: sałatka „bomba witaminowa”
Składniki
1 woreczek mieszanki sałat z burakiem np. Bolero mix (burak czerwony, cykoria endywia, sałata fryzyjska)
1 woreczek szpinaku młodego (np. Eisberg)
12 pomidorków koktajlowych
200 g sera feta
170 g świeżego ananasa
30 g suszonych pomidorów
50 g pestek słonecznika
50 g orzechów włoskich
Składniki na dressing
6 łyżeczek oliwy z oliwek
6 łyżeczek octu balsamicznego
1 ząbek czosnku
garść świeżej kolendry
szczypta świeżego majeranku
sól
pieprz
Wykonanie
Gotową mieszankę sałat Bolero mix ułożyć w miseczce. Dodać pokrojony w kostkę ser i ananasa, orzechy, uprażone na suchej patelni pestki słonecznika oraz pocięte na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Całość połączyć ze szpinakiem i pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami, następnie polać przygotowanym dressingiem.