MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Smaki dzieciństwa. Leśne szyszki z ryżu preparowanego i krówek [PRZEPIS]

mad
Jadalne leśne szyszki – prawdziwy smak dzieciństwa! Zobaczcie przepis!
Jadalne leśne szyszki – prawdziwy smak dzieciństwa! Zobaczcie przepis! Fot. Koło Gospodyń Wiejskich z Konaszówki
Pamiętajcie jeszcze jadalne leśne szyszki? To prawdziwy smak dzieciństwa, któremu trudno się oprzeć! Pyszne, chrupiące i słodkie! Zobaczcie przepis!

Jadalne leśne szyszki – przepis. Dzięki niezawodnym paniom z Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki mamy dla Was przepis na leśne szyszki. Gotowi na sentymentalna podróż w czasie?

Kultowe potrawy z PRL. Rozwiąż QUIZ - KLIK

Składniki

  • 25 dag margaryny 
  • 25 dag krówek 
  • ½ szklanki wody 
  • 1 szklanka  cukru 
  • 3 łyżki kakao 
  • 2 szklanki mleka w proszku 
  • 15 dag ryżu preparowanego

 

Wykonanie 
Rozpuścić  margarynę , dodać cukier, kakao i wodę. Następnie dołożyć krówki i mieszać podgrzewając aż masa stanie się jednolita i gładka. Masę zdjąć z ognia i dodać do niej kilka kropli aromatu. Jeszcze ciepłą masę przełożyć do miski i połączyć z mlekiem w proszku. Dodać ryż preparowany i dokładnie wymieszać. Uformować szyszki.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasta jajeczna z awokado

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Smaki dzieciństwa. Leśne szyszki z ryżu preparowanego i krówek [PRZEPIS] - Gazeta Krakowska

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski