Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Stek Kansas

Redakcja
Skład: mięso wołowe z młodego bydła, pochodzącego z inseminacji polskich krów nasieniem amerykańskich buhajów, rekomendowanego przez Fundację Wspierania Przedsiębiorczości w Polskiej Hodowli z Pruszkowa.

Przepis

 Pierwsza wzmianka o kamienicy przy Grodzkiej 50 w Krakowie pochodzi z 1312 roku. Właścicielem budynku miał być później piekarz królowej Jadwigi. Widocznie w kamienicy pozostał genius loci, skoro niedawno powstał w niej - pod nazwą SHAKER BLUE DISCO CLUB - lokal prowadzony przez panie Krystynę Nowak i Ewę Banberger, wraz z mężami - Henrykiem i Kazimierzem. Dzisiaj jest to miejsce chętnie odwiedzane przez modelki, fotografów i projektantów mody. Henryk Nowak i Kazimierz Banberger pilnują kuchni, w czym mają spore doświadczenie, bowiem ongiś - jako zawodowi wojskowi 6. Pomorskiej Brygady Desantowo-Szturmowej - prowadzili w Arbabill w Iraku messę dla oficerów wojsk ONZ różnych narodowości. Na weekend polecają stek Kansas.
 Sposób przyrządzania: rozbić mięso, przyprawić papryką ostrą, pieprzem ziołowym i solą, smażyć w płytkim tłuszczu na grillu w temperaturze 150 - 180 stopni C przez 25 - 30 minut. Potrawę można spożywać wraz z sałatką komandosa. Sładniki: kapusta pekińska, groszek konserwowy, kukurydza konserwowa, pomidory, oliwki czarne, ogórek świeży, oliwki zielone, sos winegrette.

(RD)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski