5 z 11
Poprzednie
Następne
Szaszłyki na grilla. Pomysły na pyszne grillowane szaszłyki z mięsem, rybami, warzywami i na słodko. Marynaty do szaszłyków [PRZEPISY]
Szaszłyk z łososiem i warzywami
Składniki
30 dag filetu z łososia (bez ości i skóry)
2 średnie ziemniaki
cukinia
cytryna
1/2 żółtej papryki
1/2 czerwonej papryki
2 łyżki oleju
łyżka sosu sojowego
łyżeczka płynnego miodu
Wykonanie
Filet pociąć w dużą kostkę. Łyżkę oleju wymieszać z sosem sojowym i miodem. Dodać łyżkę soku z cytryny. Do marynaty włożyć rybę i odstawić na kilka minut. Ziemniaki pokroić na nieduże kawałki. Ugotować na półtwardo i odcedzić. Papryki pokroić na kawałeczki, a cukinie na cienkie paseczki.
Przygotować patyczki do szaszłyków i nabijać na nie łososia, kawałki ziemniaków, papryki oraz złożone w harmonijkę paski cukinii. Całe szaszłyki posmarować pozostałym olejem. Usmażyć na grillu.
Przepis Janiny Czai