Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Menu podstawowe:...
fot. zdjęcie poglądowe

Szpitalne menu. Co ma pacjent na talerzu? Sprawdziliśmy, co dają do jedzenia w szpitalach w Krakowie

Instytut Onkologii w Krakowie

Menu podstawowe:

Śniadanie:
300 gram płatków jęczmiennych na mleku,
szklanka kawy zbożowej z mlekiem,
2 łyżeczki masła (10 g),
120 gram chleba pszenno żytniego (około 3 kromki),
40 gram polędwicy sopockiej (ok. 3 plastrów),
50 gram pomidora (ok. 2 plasterki).

Drugie śniadanie: brak.

Obiad:
brokułowa z ryżem,
250 gram ziemniaków,
100 gram pulpetów drobiowych z sosem pomidorowym
150 gram gulaszu warzywny z ciecierzycą,
szklanka kompotu.

Kolacja:
120 gram chleba pszenno- żytniego (około 3 kromki),
2 łyżeczki masła,
20g sałaty,
100 gram pasty z makreli wędzonej z warzywami.

Dzienny koszt wyżywienia to 34,84 zł brutto.

Zobacz również

To stanie się hitem internetu. Piłkarz Rakowa wyzywa kibiców [WIDEO]

To stanie się hitem internetu. Piłkarz Rakowa wyzywa kibiców [WIDEO]

Ełk: Samochód stoczył się do jeziora [ZDJĘCIA]

Ełk: Samochód stoczył się do jeziora [ZDJĘCIA]

Polecamy

Diamentowa Liga pełna emocji i... zamieszania. Bez rekordów świata w Szanghaju

Diamentowa Liga pełna emocji i... zamieszania. Bez rekordów świata w Szanghaju

ME w wioślarstwie. Męska czwórka podwójna z brązowym medalem!

ME w wioślarstwie. Męska czwórka podwójna z brązowym medalem!

Juniorzy Cracovii i Legii zagrali w... hokeja

Juniorzy Cracovii i Legii zagrali w... hokeja