2 z 12
Poprzednie
Następne
Szpitalne menu. Co ma pacjent na talerzu? Sprawdziliśmy, co dają do jedzenia w szpitalach w Krakowie
Instytut Onkologii w Krakowie
Menu podstawowe:
Śniadanie:
300 gram płatków jęczmiennych na mleku,
szklanka kawy zbożowej z mlekiem,
2 łyżeczki masła (10 g),
120 gram chleba pszenno żytniego (około 3 kromki),
40 gram polędwicy sopockiej (ok. 3 plastrów),
50 gram pomidora (ok. 2 plasterki).
Drugie śniadanie: brak.
Obiad:
brokułowa z ryżem,
250 gram ziemniaków,
100 gram pulpetów drobiowych z sosem pomidorowym
150 gram gulaszu warzywny z ciecierzycą,
szklanka kompotu.
Kolacja:
120 gram chleba pszenno- żytniego (około 3 kromki),
2 łyżeczki masła,
20g sałaty,
100 gram pasty z makreli wędzonej z warzywami.
Dzienny koszt wyżywienia to 34,84 zł brutto.