MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dieta podstawowa:...
fot. SłAwomir Kowalski / Polskapresse / zdjęcie poglądowe

Szpitalne menu. Co ma pacjent na talerzu? Sprawdziliśmy, co dają do jedzenia w szpitalach w Krakowie

Krakowski Szpital Specjalistyczny im. Jana Pawła II

Dieta podstawowa:

Śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku 400 ml
Kawa z mlekiem 250 g
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g - ok. 3 kromek
Masło porcjowane 10g 1 szt
Śniadaniowa drobiowa 50 g
Pomidor 40 g - dwa plasterki

Drugie śniadanie: brak

Obiad:
Brokułowa z ryżem 400 ml
Ziemniaki 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g
Surówka z marchwi 150 g (MLE,)
Kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek: brak

Kolacja:
Herbata czarna 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Masło porcjowane 10g 1 szt
Pasta z makreli wędzonej z warzywami 80 g
Sałata zielona 30 g

Dzienny koszt wyżywienia jednego pacjenta wynosi: 37,55 zł brutto

Zobacz również

Tragedia na pętli autobusowej. Zginął mężczyzna

AKTUALIZACJA
Tragedia na pętli autobusowej. Zginął mężczyzna

Mieszkańcy Sopotu zapłacą więcej za wodę. O ile wzrosną opłaty?

Mieszkańcy Sopotu zapłacą więcej za wodę. O ile wzrosną opłaty?

Polecamy

7 najtańszych aquaparków w Europie. Nawet połowę taniej niż w Polsce!

7 najtańszych aquaparków w Europie. Nawet połowę taniej niż w Polsce!

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla

W weekend strażnicy miejscy mieli pełne ręce roboty. Posypały się mandaty

W weekend strażnicy miejscy mieli pełne ręce roboty. Posypały się mandaty