W krakowskim hotelu Radisson SAS
Tom Ka Gai powinna być najpierw kwaśna, potem słona, a wreszcie pikantna. -Możnają podawać udekorowaną listkami limety kaffir, plasterkami limety, listkami kolendry, chili i____grzybami - radzi Piotr Pabisiak, szef kuchni w krakowskim hotelu Radisson SAS.
Kto jednak lubi kuchnię tajską, albo chce ją poznać, a niekoniecznie przepada za gotowaniem, może wybrać się do krakowskiego Radisson SAS. Tam bowiem, w restauracji Solfeż - jeszcze do 2 grudnia - odbywają się Dni kuchni tajskiej. Można więc skosztować wielu egzotycznych dań... Podniebienie będzie miało się czym zachwycać, a o "śmiałych smakach" można będzie długo dyskutować...
-Kuchnia tajska cieszy się coraz większą popularnością. Goście, którzy nas odwiedzają, mówią, że kochają to jedzenie. Ao____poszczególnych daniach mają niesamowite opinie - dodaje Piotr Pabisiak. - Zapraszam jeszcze przez najbliższe dwa tygodnie dorestauracji Solfeż (rezerwacji możnadokonywać pod____numerem 012 61 88 888).
To już IX spotkanie z kuchniami świata w krakowskim hotelu. I z szefem jego kuchni, troszczącym się nie tylko o jakość potraw, ale także o doznania smakowe. Taka odmiana, nawet chwilowa, jest niezwykle interesująca. (DMA)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?