W Dobczycach
Po wcześniejszych sukcesach interdyscyplinarnego projektu "Tradycje kulinarne Europy", podczas którego w Zespole Szkół im. Witolda Wyspiańskiego w Dobczycach prezentowano: Włochy, Niemcy, Francję, Austrię oraz Bałkany, przyszedł czas na Wielką Brytanię.
- Przygotowania zajęły nam ponad miesiąc - mówi Wioletta Perzanowska-Świerczek, wychowawczyni kl.I LO o profilu matematyczno-informatycznym. _- Sprawami kulinarnymi zajmowała się jak zawsze Weronika Fijoł i nieobecna w tym roku Joanna Brytan. Z wielką pomocą pospieszył anglista Bartek Kozina, uczący w klasie "angielskiej". _Dużą aktywnością wykazali się uczniowie, którzy pod kierunkiem nauczycieli z ogromną starannością i zaangażowaniem przygotowali poszczególne stoiska. Wielkim powodzeniem cieszyła się wśród uczniów i kadry nauczycielskiej kawiarenka, gdzie można było m.in. wypić filiżankę irish - coffe z domieszką whisky i filiżankę herbaty po angielsku i posmakować szkockich.
Tekst i fot. (ADOM)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?