Kilka tysięcy fanów organicznej żywności spotkało się w niedzielę na trzeciej edycji festiwalu Veganmania, w krakowskim klubie Fabryka. - Wszystkich naszych wstawców łączy fakt, że ich produkty są w stu procentach roślinne - tłumaczyła Magdalena Dudzik ze stowarzyszenia Otwarte Klatki. Na ponad 40 stoiskach można było spróbować potraw wegetariańskich z całego świata, jak curry i hummus, oraz także warzywnego fast fooda w postaci burgera z tofu.
Autor: Piotr Drabik
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?