Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Pierwsza komunia: czy rodzice i chrzestni muszą przystąpić do sakramentu?

Pierwsza komunia: czy rodzice i chrzestni muszą przystąpić do sakramentu?

Jak doszło do wielkiej awarii sieci wodociągowej w Żarach? Prezes ZWiK wyjaśnia

NOWE
Jak doszło do wielkiej awarii sieci wodociągowej w Żarach? Prezes ZWiK wyjaśnia

Polecamy

Na parkingu przy Morskim Oku skończyły się wolne miejsca. TPN ma radę dla turystów

Na parkingu przy Morskim Oku skończyły się wolne miejsca. TPN ma radę dla turystów

Tłustym kiełbasom z grilla mówimy „NIE”

Tłustym kiełbasom z grilla mówimy „NIE”

Kociołek piknikowy – idealne danie na integrację!

Kociołek piknikowy – idealne danie na integrację!