Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Pierwszy maja na Lisiej Górze

Pierwszy maja na Lisiej Górze

Hołownia nie wystartuje na prezydenta? Tajemnicze słowa marszałka

Hołownia nie wystartuje na prezydenta? Tajemnicze słowa marszałka

Polecamy

Znamy najnowszy ranking szachistów. Awans Polaka, Carlsen niezmiennie liderem

Znamy najnowszy ranking szachistów. Awans Polaka, Carlsen niezmiennie liderem

Trzy nowe linie autobusowe zaczęły kursy w gminie Zabierzów

Trzy nowe linie autobusowe zaczęły kursy w gminie Zabierzów

Madison Keys przed półfinałem: Wszyscy wiedzą, jak to jest grać na mączce ze Świątek

Madison Keys przed półfinałem: Wszyscy wiedzą, jak to jest grać na mączce ze Świątek