3 z 9
Poprzednie
Następne
Arbuz. TOP 7 dań z arbuzem w roli głównej [PRZEPISY]
Lekka, zdrowa i orzeźwiająca sałatka z arbuzem Katarzyny Jaworek
Składniki
5 liści sałaty kruchej
10 liści sałaty dębowej
ćwiartka arbuza
10 sztuk pomidorków cherry
garść kiełków brokuła
1,5 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
szczypta pieprzu
Wykonanie
Z arbuza odkroić skórę i pokroić go w kostkę. Pomidorki cherry przekroić na pół. Sałaty opłukać i rozdrobnić na mniejsze kawałki.
Do sałaty dodać arbuza, pomidorki oraz kiełki. Dokładnie razem wszystko wymieszać.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotowanym dressingiem polać sałatkę.