7 z 11
Poprzednie
Następne
Buraki. TOP 10 dań z buraków naszych Czytelników. Barszcz czerwony to dopiero początek buraczanej uczty! [PRZEPISY]
Makaron z botwinką i szpinakiem Moniki Kubackiej
Składniki
pęczek botwinki
pęczek szpinaku
duża cebula
20 dag makaronu
sól, pieprz
Wykonanie
Cebulę pokroić w kostkę. Botwinę umyć, odkroić buraczki. Obrać je i zetrzeć na tarce. Liście posiekać. Posiekać również liście szpinaku.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć przez ok. 10 minut cebulę i starte buraczki, po czym dodać posiekane liście. Poddusić do odparowania wody. Przyprawić solą i obficie pieprzem.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wymieszać z podsmażoną botwiną i szpinakiem.