Doktorantka wykonywać będzie badania na rzecz sektora farmaceutycznego, kosmetycznego, a także producentów żywności w rynkowej niszy związanej z selekcją szczepów bakteryjnych do produkcji suplementów diety i leków wydawanych bez recepty.
Innowacyjność projektu konkursowego polega na wykorzystaniu autorskiej techniki selekcji szczepów pod względem fenotypowym, biochemicznym i molekularnym.
To była już czwarta edycja konkursu małopolski Inkubator Pomysłowości 2014. Konkurs skierowany jest do doktorantów małopolskich szkół wyższych i placówek naukowych. W tegorocznej edycji konkursu zgłoszono 149 biznesplanów, które oceniali eksperci z dziedziny nowych technologii z UJ, AGH, PK oraz przedstawiciele MARR i MCP.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?