Jedz na zdrowie
\Przemęczenie fizyczno-psychiczne - morela, seler, kasztan, szpinak, fasola, gruszka, jabłko, winogrona, ryż, soja, owies.
\Rekonwalescencja - morela, seler, kasztan, szpi-nak, fasola, jabłko, winogrona, kukurydza, soja.
\Reumatyzm - marchew, czarna porzeczka, seler, cebula, czereśnia, kapu-sta, rzeżucha, koper, truskawka, malina, fasola, melon, szczaw, pietruszka, gruszka, jabłko, śliwka, rzodkiew czarna, rzodkiewka czerwona, chrzan, pomidor, winogrona.
\Serce (przemęczenie) - jabłko, kukurydza, zielona fasolka, sałata, żyto, pszenica.
\Skóra (pękanie) - marchew, kapusta, ogórek, ziemniak.
\Skora (stany infekcyjne, wysypki) - burak czerwony, marchew, cebula, kapusta, rzeżucha, truskawka, malina, orzech, winogrona, ryż.
\Tarczyca (nadczynność) - kukurydza.
\Tarczyca (niewydolność) - owies.
\*Zatrucia pokarmowe - ogórek, gruszka, winogrona, pomidor, jabłko.
Na podstawie www.wolfpunk.most.org.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?