MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Lecznicze rośliny

Redakcja
Warzywa i owoce są zdrowe, wiemy to wszyscy, ale jedzenie większych ilości niektórych z nich może poprawić nasze zdrowie w przypadku konkretnych dolegliwości. Oto kilka przykładów:

Jedz na zdrowie

\Przemęczenie fizyczno-psychiczne - morela, seler, kasztan, szpinak, fasola, gruszka, jabłko, winogrona, ryż, soja, owies.
\
Rekonwalescencja - morela, seler, kasztan, szpi-nak, fasola, jabłko, winogrona, kukurydza, soja.
\Reumatyzm - marchew, czarna porzeczka, seler, cebula, czereśnia, kapu-sta, rzeżucha, koper, truskawka, malina, fasola, melon, szczaw, pietruszka, gruszka, jabłko, śliwka, rzodkiew czarna, rzodkiewka czerwona, chrzan, pomidor, winogrona.
\
Serce (przemęczenie) - jabłko, kukurydza, zielona fasolka, sałata, żyto, pszenica.
\Skóra (pękanie) - marchew, kapusta, ogórek, ziemniak.
\
Skora (stany infekcyjne, wysypki) - burak czerwony, marchew, cebula, kapusta, rzeżucha, truskawka, malina, orzech, winogrona, ryż.
\Tarczyca (nadczynność) - kukurydza.
\
Tarczyca (niewydolność) - owies.
\*Zatrucia pokarmowe - ogórek, gruszka, winogrona, pomidor, jabłko.

Na podstawie www.wolfpunk.most.org.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski