Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pstrąg smażony po zobielsku Koła Gospodyń z Białki...
fot. Koło Gospodyń z Białki

Pomysł na obiad. Ryby. TOP 12 przepisów na pyszne ryby naszych Czytelników [PRZEPISY]

Pstrąg smażony po zobielsku Koła Gospodyń z Białki

Składniki
pstrąg (jeden na jedną osobę)
sól, pieprz
koper
mąka
masło

Wykonanie
Wziąć 1 pstrąga na osobę. Po dokładnym oczyszczeniu i umyciu, rybę dokładnie natrzeć solą i pieprzem (również w środku). Do środka włożyć mały pęczek koperku i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny, niech przejdzie przyprawami. Następnie obtoczyć dwukrotnie w mące i smażyć na maśle z obu stron często odwracając.
Tak przygotowana ryba ma złocistą skórkę i cudow­ny aromat. Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dobrym dodatkiem jest chleb swojski z masłem czosnkowym.

Zobacz również

Bieg z Flagą w Kaliszu. Tak uczcili Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej. ZDJĘCIA

Bieg z Flagą w Kaliszu. Tak uczcili Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej. ZDJĘCIA

Jak komputery pomagają tworzyć filmy

Jak komputery pomagają tworzyć filmy

Polecamy

Zamykają jezdnię na zakopiance. Nowe utrudnienia przy budowie wiaduktu pod Krakowem

Zamykają jezdnię na zakopiance. Nowe utrudnienia przy budowie wiaduktu pod Krakowem

Duża aktualizacja WhatsAppa. Nowości w grupach i społecznościach

Duża aktualizacja WhatsAppa. Nowości w grupach i społecznościach

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią