Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zupa zielona: szparagowo-koperkowa Marty Góry...
fot. Marta Góra

Przepisy na szparagi. Zobacz TOP 10 propozycji naszych Czytelników [PRZEPISY]

Zupa zielona: szparagowo-koperkowa Marty Góry

Składniki
szparagi zielone (dowolna ilość)
2 wiązki koperku
masło
wywar jarzynowy (niekoniecznie, zamiast wywaru może być woda)
śmietana
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Koperek drobno pokroić, poddusić w małej ilości wody z dodatkiem masła. Ugotować wywar z jarzyn, lub zagotować wodę, dodać podduszony koperek, chwilkę pogotować. Zielone szparagi pokroić i zblendować w małej ilości wody z ich gotowania. Dodać je do zupy koperkowej. Dosolić i dopieprzyć do smaku, dodać śmietanę w postaci kleksu - przed podaniem albo normalnie rozmieszać ją w całej zupie. Podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami lub z lanym ciastem - jak kto lubi.

Zobacz również

Jagiellonia - Pogoń 2:2. Świetne widowisko, ale (tylko) remis z liderem [ZDJĘCIA]

Jagiellonia - Pogoń 2:2. Świetne widowisko, ale (tylko) remis z liderem [ZDJĘCIA]

Delegacja AMW w Austrii. Oddano hołd Polakom poległym w czasie II wojny

Delegacja AMW w Austrii. Oddano hołd Polakom poległym w czasie II wojny

Polecamy

Profesor Jerzy Lis ponownie rektorem AGH w Krakowie

Profesor Jerzy Lis ponownie rektorem AGH w Krakowie

„Polska Księżniczka” powalczy w Rio o piątą kolejną wygraną w UFC

„Polska Księżniczka” powalczy w Rio o piątą kolejną wygraną w UFC

Tajemnice szlaku kolei zębatej w Górach Sowich. Nietypowa atrakcja na majówkę

Tajemnice szlaku kolei zębatej w Górach Sowich. Nietypowa atrakcja na majówkę