Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi zawijane w boczek Katarzyny Kośmider, autorki bloga...
fot. Katarzyna Kośmider

Przepisy na szparagi. Zobacz TOP 10 propozycji naszych Czytelników [PRZEPISY]

Szparagi zawijane w boczek Katarzyny Kośmider, autorki bloga w Kuchni Katie.

Składniki
pęczek zielonych szparagów
boczek wędzony (cienkie, podłużne plastry)
oliwa z oliwek (opcjonalnie)

Wykonanie
Przed grillowaniem lub pieczeniem zielone szparagi należy pozbawić twardych, włóknistych końcówek. Odciąć 3-4 cm na końcach, lub wygiąć je w łuk - złamią się w miejscu, w którym nie ma już włókien.
Zielonych szparagów (w przeciwieństwie do białych) nie trzeba obierać ze skórki.
Można szparagi zblanszować, tym celu należy je wrzucić na 2-3 minuty do wrzątku.
Grube szparagi zawinąć pojedynczo w plasterek boczku. Cienkie szparagi zawinąć po dwa lub trzy w plasterek boczku.
Grillować szparagi na niedużym ogniu z każdej strony, aż boczek będzie chrupiący, a szparagi miękkie.

Zobacz również

Legia nie przedłuży kontraktu z Josue. Taka była reakcja piłkarza

Legia nie przedłuży kontraktu z Josue. Taka była reakcja piłkarza

Pożar domu pod Legnicą. Jedna osoba ranna, 11 jednostek straży pożarnej na miejscu

Pożar domu pod Legnicą. Jedna osoba ranna, 11 jednostek straży pożarnej na miejscu

Polecamy

Jak dobrać rozmiar kołdry dla singla i pary? Dobrze wymierz, a wreszcie się wyśpisz

Jak dobrać rozmiar kołdry dla singla i pary? Dobrze wymierz, a wreszcie się wyśpisz

Smutny koniec sezonu dla badmintonistów AZS AGH Kraków. Spadek po 33 latach…

Smutny koniec sezonu dla badmintonistów AZS AGH Kraków. Spadek po 33 latach…

Te osoby stracą 800 plus, jeżeli nie spełnią dodatkowych warunków

Te osoby stracą 800 plus, jeżeli nie spełnią dodatkowych warunków