Przepis
Składniki: polędwica wołowa, boczek wędzony, polędwica wieprzowa, świeże warzywa (ogórek, papryka, rzodkiewka). Sposób przygotowania: mięsa marynować przez 24 godziny w bejcy (wino wytrawne z przyprawami - musztardą, wegetą, ziołami prowansalskimi, pieprzem białym, majerankiem, czosnkiem). Podczas smażenia na grillu lekko nasmarować olejem. Surowe warzywa lekko złamać na grillu i potem na przemian nabijać na szpadę. Dodatki mogą być: ryż z curcumą, ziemniaki pieczone z cebulką, kapusta zasmażana.
(x)
Fot. Janusz Michalczak
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?