MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka z majonezem lub jajka faszerowane...
fot. KGW z Woli Zabierzowskiej

U cioci na imieninach, czyli kultowe przekąski i dania PRL na każdej domówce [PRZEPISY]

Jajka z majonezem lub jajka faszerowane

Składniki
10 jaj ugotowanych na twardo
3 łyżeczki wasabi
łyżka buraczków
3 łyżki utartego chrzanu
koperek, szczypiorek do dekoracji

Wykonanie
Jajka przekroić, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Roztarte żółtka podzielić na 3 części - do jednej dodać wasabi, do drugiej buraczki, do trzeciej chrzan. Wymieszać każdą oddzielnie i w ten sposób uzyskamy farsz do jajek o różnych kolorach. Jajka efektownie wyglądają ułożone na talerzu i posypane szczypiorkiem.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej

Zobacz również

W radomskiej Elektrowni Noc Muzeów otworzyła minister Hanna Wróblewska [ZDJĘCIA]

NOWE
W radomskiej Elektrowni Noc Muzeów otworzyła minister Hanna Wróblewska [ZDJĘCIA]

Bieg "Młody Spycimir" pod Górą św. Marcina w Tarnowie. Było sporo emocji!

NOWE
Bieg "Młody Spycimir" pod Górą św. Marcina w Tarnowie. Było sporo emocji!

Polecamy

Kontrowersje na imprezie Wieczystej. Piłkarz wypił duszkiem butelkę wódki

Kontrowersje na imprezie Wieczystej. Piłkarz wypił duszkiem butelkę wódki

Budynki przy al. Mickiewicza oficjalnie własnością Uniwersytetu Rolniczego

Budynki przy al. Mickiewicza oficjalnie własnością Uniwersytetu Rolniczego

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie