Jajka świeże nawet przez dwa miesiące!
Jajo to produkt zaskakująco trwały. Może być pyszne i w pełni wartościowe przez miesiąc, a nawet dwa miesiące od daty zniesienia! Jak to możliwe? Wystarczy...
Kuchnia polska według naszych Czytelników
Kuchnia polska – przepisy. Kuchni polska to przede wszystkim bigos, kapuśniak, kaszanka, żurek i kotlet schabowy. Tak wynika z sondażu przeprowadzonego wśród...
Zielone szparagi zawijane w boczek
Szukacie najprostszego przepisu na zielone szparagi? Zawińcie szparagi w boczek i… Zobaczcie przepis!
Dania ze szkolnej stołówki. Koszmar czy miłe wspomnienie z dzieciństwa?
Zupa mleczna, makaron z serem, ryż z jabłkami, pampuchy… Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nie jadł nigdy obiadów w szkolnej stołówce. Dla jednych –...
Domowy chleb pszenno-żytni
Przepis na prosty domowy chleb pszenno-żytni bez zakwasu.
Kultowe potrawy z barów mlecznych
Przepisy na kultowe potrawy z barów mlecznych! Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nigdy nie był w barze mlecznym. Powiedzenie „kto zamawiał ruskie”...