MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne i badania

(DD)
Uczestnicy warsztatów „Menu dla diabetyka” gotowali pod czujnym okiem fachowców
Uczestnicy warsztatów „Menu dla diabetyka” gotowali pod czujnym okiem fachowców Fot. Cukrzyca bez powikłań
Uczestnicy poniedziałkowych warsztatów „Menu dla diabetyka”, które w ramach kampanii „Cukrzyca bez powikłań” odbyły się w krakowskim Studio Qulinarnym, gotowali pod czujnym okiem Davida Gaboriaud, kucharza i autora programów kulinarnych oraz Jerzego Nogala, szefa kuchni i promotora zdrowego stylu życia.

Intencją ogólnopolskiej akcji jest pomaganie osobom z cukrzycą w doborze produktów i komponowaniu posiłków zgodnie z wytycznymi diety cukrzycowej, a wspólne gotowanie to doskonała okazja, aby w praktyczny sposób poznać tajniki tej diety.

Warsztaty kulinarne dla diabetyków to tylko fragment kampanii „Cukrzyca bez powikłań” w Krakowie - 13 i 21 października w godz. 14.00-18.00 odbędą się w Szpitalu Uniwersyteckim - w ambulatorium Kliniki Chorób Metabolicznych przy ul. Kopernika 15 - bezpłatne konsultacje diabetologiczne.

Ich celem będzie pomiar hemoglobiny glikowanej i interpretacja wyniku przez diabetologa. Konsultacje poprowadzi dr Magdalena Szopa. Aby umówić się na spotkanie, należy zadzwonić pod nr telefonu: 512 356 212 (pula miejsc ograniczona).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski