MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zioła do zup

Redakcja
Przyprawione ziołami zupy są nie tylko smaczniejsze ale i zdrowsze. Nie jest jednak obojętne, jakich ziół użyjemy do konkretnej zupy, nawet wtedy, gdy mamy swoje ulubione kompozycje, należy przestrzegać zasad.

Pogotowie kulinarne

bazylia - dodajemy ją do zupy pomidorowej i jarzynowej
curry - jest dobrym dodatkiem do zupy rybnej, grzybowej i wszelkich zup orientalnych
cząber - podnosi smak zupy jarzynowej i ziemniaczanej
czosnek - można dodać do bulionu lub zupy gulaszowej
gałka muszkatołowa i**imbir - są niezbędne do flaków, można nimi także przyprawić bulion i zupy kremowe kminek - jest świetny do kapuśniaku i zup z roślin strączkowych koper - dodajemy do zup jarzynowych listek laurowy - dodajemy do bulionu, rosołu i zup z dziczyzny lubczyk - poprawia smak rosołu i zup jarzynowych majeranek - dodajemy do zup ziemniaczanych, pomidorowej i zup z roślin strączkowych papryka - jest niezbędnym składnikiem do zupy gulaszowej, można też przyprawić nią zupę jarzynową i fasolową rozmaryn - poprawia smak zupy pomidorowej ziele angielskie** - poprawia smak rosołu, flaków, zupy rybnej

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski