Pogotowie kulinarne
bazylia - dodajemy ją do zupy pomidorowej i jarzynowej
curry - jest dobrym dodatkiem do zupy rybnej, grzybowej i wszelkich zup orientalnych
cząber - podnosi smak zupy jarzynowej i ziemniaczanej
czosnek - można dodać do bulionu lub zupy gulaszowej
gałka muszkatołowa i**imbir - są niezbędne do flaków, można nimi także przyprawić bulion i zupy kremowe
kminek - jest świetny do kapuśniaku i zup z roślin strączkowych
koper - dodajemy do zup jarzynowych
listek laurowy - dodajemy do bulionu, rosołu i zup z dziczyzny
lubczyk - poprawia smak rosołu i zup jarzynowych
majeranek - dodajemy do zup ziemniaczanych, pomidorowej i zup z roślin strączkowych
papryka - jest niezbędnym składnikiem do zupy gulaszowej, można też przyprawić nią zupę jarzynową i fasolową
rozmaryn - poprawia smak zupy pomidorowej
ziele angielskie** - poprawia smak rosołu, flaków, zupy rybnej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?